Ξεκίνησε στις 12-8-2017 στη Λυών της Γαλλίας, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  Ομάδων Μπριτζ, όπου συμμετέχουν οι καλύτερες Ομάδες Μπριτζ του Κόσμου. Σαν διοργάνωση είναι, ότι είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου για το Ποδόσφαιρο, το Wimbledon για το Τένις.

Αυτή η εκδήλωση πραγματοποιείται σε μονά έτη (δηλ . κάθε 2 χρόνια). Περιλαμβάνει το Bermuda Bowl, το οποίο ιδρύθηκε το 1950, το Venice Cup, το οποίο ιδρύθηκε το 1974, το  d’Orsi Seniors Trophy, το οποίο ιδρύθηκε το 2001 και τοWorld Transnational Open Teams – WTOT που ιδρύθηκε το 1997 .

Το Bermuda Bowl, το Venice Cup και το d’Orsi Seniors Trophy είναι Όπεν, Γυναικών και Seniors αντίστοιχα, όπου εκπροσωπούνται οι χώρες, που προκρίθηκαν από τα οκτώ Zonal Conferences του WBF (Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπριτζ).

Οι World Transnational Open Teams – WTOT  είναι Όπεν, χωρίς καμμία προεπιλογή, για όλες τις ομάδες, εθνικές ή διεθνείς, που επιθυμούν να συμμετάσχουν, ανάλογα με τους όρους του διαγωνισμού.

Το Bermuda Bowl είναι το παλαιότερο πρωτάθλημα WBF, ιδρύθηκε από ιδιωτική πρωτοβουλία  από τον  Norman Bach. Το πρώτο Bermuda Bowl πραγματοποιήθηκε το 1950, στις Βερμούδες, οκτώ χρόνια πριν σχηματιστεί η ίδια η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπριτζ. Μετά το πρώτο γεγονός της σειράς, το Bermuda Bowl εξελίχθηκε σε ένα τακτικό αγώνα πρόκλησης μεταξύ των ΗΠΑ και των νικητών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αλλά το 1957 ο διαγωνισμός διευρύνθηκε με ομάδες που περιλαμβάνονται και σε άλλες ζώνες του WBF.

Το 1974, στη Βενετία της Ιταλίας, ξεκίνησε μια νέα εκδήλωση, το Venice Cup. Αρχικά ήταν ένας αγώνας πρόκλησης μεταξύ των γυναικείων ομάδων από τις ΗΠΑ και την Ιταλία (εκπρόσωπος της Ευρώπης) και σήμερα είναι το ισοδύναμο του Bermuda Bowl για τις γυναίκες, που οργανώνεται με τους ίδιους νόμους και μορφές.

Μια τρίτη σειρά, το Senior Bowl, για Senior παίκτες προστέθηκε το 2001. Ο Ernesto d’Orsi, παλαιός πρόεδρος του WBF και μέλος της επιτροπής τιμής του WBF και του εκτελεστικού συμβουλίου του WBF, παρουσίασε το  d’Orsi Seniors Trophy στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ομάδων που πραγματοποιήθηκε στη Βραζιλία το 2009.

Σας επισυνάπτω τα πρώτα 3 Bulletins (περιοδικό που εκδίδεται καθημερινά με ενδιαφέρουσες διανομές της ημέρας που πέρασε, με τα αποτελέσματα. events), που αντιστοιχούν στις ημέρες 12/8, 13/8 και 14/8. Να δούμε τι γίνεται σε Παγκόσμιο Eπίπεδο και να διευρύνουμε και τους μπριτζιστικούς μας ορίζοντες.

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!!!!!!!

http://www.worldbridge.org/lyonwt17/     (παρακολουθείστε το βίντεο, έχει χιούμορ)

http://db.worldbridge.org/repository/tourn/lyon.17/microsite/Results.htm (Αποτελέματα, Κατάταξη, Bulletins)

Bulletin 1

Bulletin 2

Bulletin 3